Reglement

Voor dit toernooi gelden de regels gebruikt bij de voorjaarscompetitie 2022 van afdeling Gelre. Er zijn echter een aantal bijzonderheden dan wel uitzonderingen:

 • Teams bestaan uit minimaal 3 en maximaal 6 personen.
 • Spelers dienen in de seniorencompetitie van Gelre (of in de landelijke seniorencompetities van de NTTB) te zijn uitgekomen of ten minste 18 jaar te zijn.
 • Spelers dienen lid te zijn van afdeling Gelre.
 • Spelers uit verschillende teams kunnen niet bij elkaar invallen.
 • Voor spelers die zowel uitkomen in de afdelings- en landelijke competitie zullen de resultaten uit de afdelingscompetitie leidend zijn voor het bepalen van de licentie.
 • In overleg met de toernooileiding kunnen nog niet ingedeelde spelers aan een team worden toegevoegd; na de kwartfinales kunnen er geen spelers meer aan een team worden toegevoegd. Spelers zijn pas speelgerechtigd na instemming van de organisatie.
 • Alle wedstrijden in de poulefase worden gespeeld van 22 mei tot en met 10 juni.
 • Alle wedstrijden in de poulefase moeten volledig worden uitgespeeld.
 • In de poulefase mag men in onderling overleg wedstrijden verzetten. De wedstrijden dienen in dezelfde week gespeeld te worden en de wedstrijdleiding dient vooraf op de hoogte te worden gebracht.
 • In de vervolgrondes mogen wedstrijden bij het bereiken van 5 punten worden beëindigd.
 • Bij een 5e game wordt er gewisseld van kant op het moment dat de speler welke start met 0 punten een score van 5 punten heeft behaald.
 • Er wordt geen dubbel gespeeld.
 • Wedstrijdbriefjes dienen volledig ingevuld te worden zoals bij een reguliere competitiewedstrijd. Bijzonderheid hierbij is de licentie van de speler, deze dient vermeld te worden in de ruimte na het bondsnummer ('Inv. uit team').
 • De wedstrijdleiding probeert waar mogelijk te voorkomen dat teams van dezelfde vereniging of uit dezelfde poule in de vervolgrondes tegen elkaar spelen; vanaf de halve finale wordt hier geen rekening meer mee gehouden.
 • De wedstrijdleiding probeert in alle redelijkheid thuisvoordeel in vervolgrondes te voorkomen.
 • Teams welke zich gedurende het toernooi terugtrekken worden voor het eerstvolgende jaar uitgesloten van deelname; wanneer de organisatie beoordeelt dat dit door overmacht is ontstaan geldt deze regel niet.
 • In alle gevallen waar het regelement niet in voorziet zal de organisatie een beslissing nemen.

-Alle uitslagen dienen direct na de wedstrijd per sms/ app te worden verstuurd naar:
Michel Ebben: 06-28568704. 

Indien je een scan of foto hebt van het wedstrijdformulier stuur deze dan naar:
beker@wiltschut.nl of 06-28568704.
Bewaar in dit geval het originele formulier tot het toernooi volledig is afgelopen.

Indien je geen scan/foto hebt dan dient het wedstrijdformulier binnen 48 uur te worden verstuurd naar:
Michel Ebben Bereklauw 141, 5432 AS Cuijk

Indeling speelavonden:

Poulefase week 1 23-27 mei (week 21)
Poulefase week 2 30 mei - 3 juni (week 22)
Poulefase week 3 6 - 10 juni (week 23)
Laatse 32 (16 wedstrijden) Di 14 juni en Woe 15 juni (week 24)
Laatste 16 (8 wedstrijden) Do 16 juni en Vr 17 juni (week 24)
Kwartfinale (4 wedstrijden) Vrijdag 24 juni (week 25)
Halve Finale (2 wedstrijden) Vrijdag 1 juli (week 26)
Finale en 3e/4e plaats (2 wedstrijden) Vrijdag 8 juli (week 27)

Licentie:
Na het aanmelden van een team zal dit zo spoedig mogelijk op de website gepubliceerd worden. De licenties voor het bepalen van de puntenvoorgiften zullen dan ook direct inzichtelijk zijn. De licenties worden berekend op basis van de op dat moment aanwezige informatie vanuit afdeling Gelre. De licentie kan gedurende het resterende competitieseizoen nog wijzigen. De licentie die op 22 mei op de website staat, is geldend. Voor dames, welke uitkomen in zowel de dames- als de herencompetitie, geldt dat een licentie afleidbaar uit de herencompetitie als uitgangspunt genomen zal worden. In geval er geen informatie voor handen is zal de licentie in samenspraak met de organisatie worden vastgesteld.

Instemmingsverklaring        

Met het inschrijven voor dit toernooi gaat u akkoord met het publiceren van naam en geslacht van de deelnemers, de indeling, wedstrijdschema’s uitslagen en persoonlijke resultaten van het toernooi op websites, apps en op social media van de Wiltschut/NTTB Gelre en organisaties waar de NTTB Gelre verwerkingsovereenkomsten mee heeft afgesloten.

U gaat tevens akkoord met het publiceren van bijvoorbeeld foto’s en/of films van de deelnemer op websites, apps en social media van de Wiltschut/NTTB Gelre of de mede-organisator. Dit geldt ook voor foto’s en films waarop ook sponsors vantafeltennisverenigingen en/of de NTTB staan.

Deelnemers geven middels hun inschrijving volledige en onvoorwaardelijke toestemming aan de NTTB Gelre om onbeperkt foto-, beeld-, tekst- en/of ander materiaal mbt de deelnemers in NTTB Gelre communicatiemiddelen (her) te gebruiken, te verzenden en te publiceren, onder meer ten behoeve van reclame-, promotionele- en andere (al dan niet commerciële) doeleinden.